Skriver i Svensk Tidskrift om båtliv och politik

I senaste numret av Svensk Tidskrift skriver jag om hur makteliten i allmänhet och de nya moderaterna i synnerhet tycks ha övergivit båtfolket. I de gamla moderaterna hade så gott som alla tongivande personer en koppling till havet: Yngve Holmberg – Gräddö, Gösta Bohman – Sundskär, Ulf Adelsohn – Käringön, Carl Bildt – Halland.

De nya moderaterna tycks föredra att visa upp sig i älgskogen med en bössa på armen. Kanske är det också därför den senaste mandatperioden medfört en rad lagar och regleringar som gjort och kommer att göra livet surt för den båtfarande allmänheten.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.