loggo
Om bandet

Medlemmar

Pressklipp

Fotoalbum

Kalendarium

Bokning & kontakt

Länkar


Pressklipp

Ord och många visor (2004-11-03)
"Gruppen Två Taube och en Bellman har spelat på allt från skolor och äldreboenden till stora scener på festivaler. -- Visgenren är på frammarsch, säger Jonny Gladh, en av Taubarna."
Läs mer från corren.se

Två Taube och en Bellman får stipendier (2004-10-19)
"Vid den årliga konserten i Göteborg till Gösta Taubes minne (Evert Taubes yngste bror) delades stipendier ut till unga talanger av Eber Ståhl, som är ordförande i Taubesällskapet Västanvind och som förvaltar minnesfonden. Två Taube och en Bellman, som består av Jonny Gladh, Lars Johansson och Christoffer Lindahl, fick 5000 kr var i stipendium."
Läs mer från VisStaden Västervik

Bellman och Taube spelar på lilla scenen (2004-07-10)
"Visskolan i Västervik har det senaste året genererat många skickliga visartister och många av dem uppträder på visfestivalen i år. Många av dem står på gator och torg men några av dem återfinns också på lilla scenen bredvid ruinen. Några som spelar där är två Taube och en Bellman, tre killar som spelar just den musik som namnet antyder; Taube och Bellman."
Läs mer från vt.se

Stipendium till tre vissångare (2004-04-19)
"I höstas bildades trion Två Taube och en Bellman. På lördagskvällen fick trion Lars Johansson, Christoffer Lindahl och Jonny Gladh ta emot Sällskapet Astri & Evert Taubes vänner, Östanhavs första visstipendium på sammanlagt 6 000 kronor."
Läs mer från barometern.se