loggo
Om bandet

Medlemmar

Pressklipp

Fotoalbum

Kalendarium

Bokning & kontakt

Länkar

Nyheter

Skivan klar!

Två Taube och en Bellmans debutskiva "Varken byxor rock eller skor" är nu färdig och finns ute till försäljning!

Beställningar skickas till: jonnygladh@hotmail.com

Kommande spelningar:

2007-07-02
Tovehults café

2007-07-03
Wimmerströmska scenen, Västervik

Två Taube och en Bellman

Två Taube och en Bellman är en vis-trio med den ädla ambitionen att föra ut och vidarebefordra den digra visskatt som har skapats av våra nationalskalder Evert Taube och Carl Michael Bellman.

Vi gör själva alla våra arrangemang, med vilka vi vill behålla originalens enkelhet samtidigt som vi naturligtvis har som mål att föra dessa vidare till en ny och bredare publik. Centralt för våra framföranden är visornas textinnehåll liksom medvetenheten om att vissångare också är historieberättare.

Våra instrument är huvudsakligen akustiska, med bl.a. gitarr och ukulele, varför många av våra spelningar också har varit akustiska. Ibland vill vi emellertid förstärka vår sättning med en elbas för att få lite tyngd.

Spelar vi för större publik använder vi också gärna sånganläggning, mest för att slippa skrika halsen av oss. Vi spelar lika gärna för inbitna visälskare och visföreningar som för högstadieungdomar, boende på ålderdomshem, fritidsgårdsbesökare och krogpublik. Vart än vi har kommit har vårt koncept rönt stor uppskattning.

Visan måste sjungas för att hållas levande, och det är vad vi ägnar oss åt. Vi vill inte plocka ner våra nationalskalder från deras piedestaler, men vi vill återigen föra ut dem bland folk.

Två Taube och en Bellman bildades i Västervik under läsåret 2003-2004 då samtliga av trions medlemmar studerade vid Visskolan i Västervik. Där fann vi snart varandra genom det gemensamma intresse vi har för den äldre svenska vistraditionen och då inte minst Evert Taube och Carl Michael Bellman. Christoffer hade för övrigt redan innan visskolan ägnat sig åt en hel del Bellmansång.

Under tiden i Västervik tog vi tillfället i akt och var ute på spelningar i och omkring staden och lyckades så småningom bygga upp en publik. Detta märktes inte minst på sommaren 2004, efter avslutad visskola, när vi fick äran att spela på Visfestivalen i Västerviks lilla visscen och drog rekordpublik.

Vi har även spelat på andra håll än i Västervikstrakten, såsom Borås, Göteborg och Köpenhamn har fått besök av vår glatt vissjungande trio. Vi deltog också i Lunds dansk-svenska visfestival, på Bokfesten i Grythyttan/Hällefors samt Turistmässan 2004 i Göteborg, där vi representerade Västerviks kommun.

Under 2004 fick vi också mottaga en rad utmärkelser. Våren 2004 förärades vi för våra tolkningar av Taube´s musik ett stipendium från Sällskapet Astri och Evert Taubes vänner Östanhav. På hösten samma år vann vi även Taubetalangen och fick för detta mottaga Gösta Taubes stipendium.

Dessa typer av bekräftelser och uppskattning är naturligtvis oerhört sporrande och trevlig, men framförallt håller vi på för att vi tycker att det är så oerhört roligt att sjunga.

Kanske för just er?

Vi syns!