loggo
Om bandet

Medlemmar

Pressklipp

Fotoalbum

Kalendarium

Bokning & kontakt

Länkar

Medlemmar

Lars A. Johansson

Jonny Gladh

Christoffer Lindahl

Christoffer Lindahl

Född 1983, till stor del uppvuxen i Södra Sandby utanför Lund i Skåne men numera, sedan några år tillbaka, bosatt i Göteborg.

Gick Hvitfeldtskas musikgymnasie i Göteborg, huvudinstrument gitarr. spelade även piano, eller "diskantade det fördömda klaveret", som Bellman uttrycker det, som andrainstrument. Har spelat ganska mycket klassisk-gitarr: allt från Bach till Mozart, mycket spanskt till engelsk lutmusik.

Gjorde slutprojektet i gymnasiet, i Bellmans anda, under ledning av Bellmansångaren Martin Bagge som inspirerat mej väldigt mycket. för det är ju så, att jag i grunden bottnar som Bellmansångare, varför jag med glädje tagit platsen som trions Bellman.

För tillfället studerar jag vid Musikhögskolan i Stockholm. utöver detta jobbar jag även som frilansande musiker och gitarrist.

Jag skriver lite egna vackra visor om Matilda, men sjunger helst Taube, Vreewijk,sjöberg, Dan Andersson, fröding, Ruben Nilsson, Edwall... Men det är ändå det där med att gestalta en nedsupen Fredman utanför krogen som jag tycker är så förbannat roligt, och även sprida kunskap om Bellman och Taube och om andra stora visförfattare och poeter. Ett nöje jag delar med de andra grabbarna i trion. Därför kan jag ärligt säga, att ha fått vara med och bilda Två Taube Och En Bellman, är det bästa jag gjort i hela mitt liv!!!

Vill du komma i kontakt med mig eller veta mer så skicka gärna ett mejl till mig på följande e-mailadress: bellman_83@hotmail.com