loggo
Om bandet

Medlemmar

Pressklipp

Fotoalbum

Kalendarium

Bokning & kontakt

Länkar

Medlemmar

Lars A. Johansson

Jonny Gladh

Christoffer Lindahl

Lars A. Johansson

A:et i Lars A. Johansson står för Anders och skiljer mig från de övriga tusenden som bär namnet Lars Johansson, till exempel 1600-talsskalden Lasse Lucidor (den olycklige). Även om jag kanske inte är lika olycklig som min namne gjorde så är jag dock, förutom det engagemang jag har i Två Taube och En Bellman, också trubadur som skriver och framför mina egna låtar, företrädesvis med rötterna i svensk vistradition. Som förebilder har jag sådana herrar som Gustaf Fröding, Dan Andersson, Bellman, Cornelis Vreeswijk och naturligtvis Evert Taube,icke att förglömma.

Min musikaliska bakgrund har jag inom punkmusiken, där jag har ett förflutet inom några mer eller mindre okända lokala punkband, jag sjunger fortfarande och spelar gitarr i Bovver Brigade. Förutom punkmusiken har jag ägnat mig en hel del åt folkmusik, då framförallt brittisk och irländsk, men även svensk folkmusik om än i mindre omfattning. Utöver sången och mitt musicerande på gitarr, så hanterar jag också s.k. tin whistle (tennflöjt).

Till vardags studerar jag vid universitetet i Uppsala, där jag också är boende. Från mitt fönster har jag en fantastiskt utsikt över Europaväg 4 och en grovsoptipp…Vid sidan av musiken och studierna så är jag även verksam som frilansande journalist. Jag har bland annat skrivit för Arbetarbladet i Gävle och Norrländska Socialdemokraten.

Vill du komma i kontakt med mig så kan du nå mig via min e-mailadress: larsjohansson1981@hotmail.com Du kan även läsa mer om mig och min övriga musikverksamhet på min hemsida: www.larsa.info.se