Bäst i stan!

AIK blev inte svenska mästare 2008 heller, något som många gnagare hoppades på under den lysande första halvan av säsongen som ledde oss fram till en andraplacering i tabellen. Det hoppet smulades emellertid effektivt sönder under den bedrövliga andra säsongshalva som följde på sommaruppehållet. Så tungt har det inte varit att vara gnagare sedan 2004.

Därför är det glädjande att laget äntligen, även om det var för sent för att leda till något större, spottat upp sig och börjat vinna sina matcher igen. AIK dominerade på Ullevi idag, trots fullständigt usla förhållanden på planen. Förhoppningsvis medför detta, och segern över Helsingborg senast att AIK:s spelartrupp har ett nybunnet självförtroende att ta med sig till säsongen 2009.

Jag hoppas också att klubbledningen inte fattar ett förhastat beslut och låter Rickard Norling schavottera för säsongens dåliga resultat. Det finns fler syndabockar än en i det här sammanhanget och kontinuitet på tränarsidan är viktigt för laget. Jag är inte lika övertygad om Norlings kvaliteter idag som jag var inför säsongen 2007 men jag tror definitivt att det allra sämsta vore att laget ånyo utsattes för ett hoppande mellan tränare som det vi upplevde innan Norling.

2008 har också varit ett sorligt år i och med att fotbolls- och medieetablissemangets kamp som de supportrar som utgör allsvenskans förutsättning har hårdnat. Bortamatchbojkotten pågår alltjämt och inför nästa säsong kommer den så kallade "huliganlagen" att träda i kraft, en lag som ställer fotbollssupportrar utanför rättssäkerheten. Vi får hoppas att säsongens pinsamt låga publiksiffror stämmer till eftertanke hos byråkraterna i SvFF och SEF om vilka det är som betalar deras löner. Att det skulle leda till en kursändring vad gäller den förda politiken är kanske för mycket att hoppas på men det vore nödvändigt om svensk elitfotboll ska överleva de kommande åren.

Idag är dock trots allt en glädjens dag. AIK vann äntligen en bortamatch och gjorde det dessutom övertygande. Vinsten mot GAIS säkrade också gnagets position som bästa laget i stan.



______________________________________________________________________________________________

Läs mer om sista omgången i allsvenskan:

SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, Sportbladet, Sportbladet, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Svenska fans

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.