Jag blev Verner von!

Nationalencyklopedin har ett lättsamt test på sin hemsida, framställt med hjälp av historieprfessorn i Lund Dick Harrison (ni vet han som ansökte om att få bli landshövding på Gotland). Genom att svara på 6 olika frågor matchas man mot en bank av 150 historiska personligheter från olika epoker. Som den rättskaffens person jag intalar mig att jag är svarade jag sanningsenligt på frågorna och väntade med spänning på resultatet.

Vilken jackpot! Av alla dessa personer, inhemska och utländska liknade jag mest av alla självaste nationalskalden Verner von Heidenstam! Nationalromantikern, orientalisten, diktaren och prosaisten Heidenstam har alltid legat mig varmt om hjärtat. De enda som skulle kunnat smälla högre skulle väl vara Erik Axel Karlfeldt, lord Byron eller Evert Taube. Men det är tveksamt. Gör testet du också!


Verner von himself. Kanske dags för undertecknad att anlägga mustasch?

4 kommentarer

  1. Jag vet att jag kommer få skit för det här, men ärlighet vara längst…

    Jag anses vara mest lik – wait for it – Sankta Lucia med motiveringen att "Sankta Lucia (d. ca 304 ) ska ha varit ett oskuldsfullt helgon som bevarade sitt goda humör och vände andra kinden till även när det gick riktigt illa."

  2. Jag vart Erik XIV: konstnärligt begåvad kung som med tiden dock blev sinnessjuk.
    hur ska jag tolka det här…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.