Inga vittnen?!

En god vän till mig erfor nyligen obehaget att ha inbrott i sitt hem. Han blev av med i stort sett allt han ägde: dator (med alla bilder, all musik, textdokument), teve, musikanläggning, tevespel, skivor, filmer, spel till tevespelet – de j*vla asen tog till och med hans kostym!

Det som är allra allvarligast med hela situationen är omständigheterna under vilka inbrottet skedde. Brottet förövades under dagtid, troligtvis runt tio på förmiddagen. Förövarna hade klättrat på fasaden till balkongen på andra våningen, slagit sönder en fönsterruta och därefter i lugn och ro länsat lägenheten och burit ut bytet genom ytterdörren. Med tanke på bytets omfattning med flera tunga pjäser kan det hela inte ha skett i en handvändning.

Inga vittnen finns till händelsen, trots att min kamrat bor i ett flerfamiljshus och dessutom i ett tätt befolkat bostadsområde. Vilket underbart land vi låter växa fram omkring oss.

9 kommentarer

  1. Ja, sovstäder. Och i varje sovcell bor ofta en ensam person, som äter sin middag ensam. Såg på tv i Landet Runt att i Mölndal har dom ett flerfamiljshus, höghus, som har gemenskaprum, matlag och matsal, snickarboa och annat gemensamt. Hyran tusen billigare än på andra ställen.

  2. Det är konstigt att folk inte ska kunna respektera ditt och mitt!

    Man kan undra var allt är på väg.
    Folk skjuts ner på öppna gator och man höjer snart bara lite på ögonbrynen och tänker: Nu IGEN!

    Nej det är alldeles galet allting snart!

    Duuu jag var förrseten och lyssnade på din musik sida.
    Jag måste säga att jag blev impad. Skitbra!!

    Ha det gott!

  3. Men herregud!? Vad är det för sjuka saker som händer i vårt land. Man går ju inte säker någonstans, inte ens i sitt eget hem!
    Och att de stal kostymen, ja det var ju verkligen galet..

    Tack!

  4. Trist. Vi måste börja ”lägga oss i” mera, på ett bra sätt. Klia varandras ryggar, bevaka varandras hem. Urmänniskans instinkter verkar ha gått helt förlorade.

  5. Det är fruktansvärt, jag har själv ropat på hjälp i min port .. och ingen jävel har reagerat:-( Jag har suttit instängd i hissen … som tur var MED mobiltelefon… tryckt på nödsignalen i evigheters evigheter och ingen jävel bryr sig:-(

    Det är väl så det är att leva idag.-(

    Tjingeling

  6. J-klar vad arg man blir på sådant!! Att folk inte kan respektera vad som är ditt och mitt och vad man får göra och inte! Jag känner en som bor ute på en i Göteborgs skärgård. Där låser de inte dörren, om de ska till butiken för att handla. De låser heller inte cykeln. En olåst dörr är tecken på att ägaren är i närheten. Egentligen skulle man inte behöva låsa dörren till sin bostad utan att riskera att någon ska ta sig in. Eller hur?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.