Från schlager till skräckfilm.

Finska mainstreamhårdrockarna Lordi, som slog den sista spiken i kistan för schlagermusiken, ska bli filmstjärnor. Man undrar om Lordi, som drog skam över såväl hårdrocksgenren som schlagern, genom att skjuta dem bägge i sank vad trovärdigheten anbelangar, kommer att kunna göra en trovärdig skräckfilm.

Filmen kommer att vara inspirerad av japansk skräck och spelas in med i övrigt engelska och amerikanska skådespelare. Lordi ska göra titellåten men också medverka i filmen. Jag kanske är fördomsfull men jag anar aromen av kalkontillagning i vårluften.

Jag undrar vad Lordis gamla fans tänker, om de nu hade såna, men det borde de väl ha haft, nu när schlagerns mainstreampublik tagit deras lättsamma hårdrockspop till sina hjärtan? Är inte det kanske det värsta som kan hända en hårdrockare – att få se sina husgudar sälja sig så kapitalt? Vi får väl se om filmen kommer att återupprätta de finska latexmonstrens trovärdighet eller om det bara är frågan om ytterligare en selloutgrej. Jag känner mig i alla fall otroligt skeptisk till projektet.

4 kommentarer

  1. Du har rätt, du är fördomsfull. Ditt inlägg är patetiskt förutsägbar nedsättande elitistiskt. Det enda frågetecknet är varför ni självpåtagna smakpoliser ägnar tid till att dissa sånt som uppenbarligen inte är till för er 🙂

  2. jobe: Jag beklagar att du tog illa upp. Det måste ha gjort ont i hjärterötterna eftersom du lyckas klämma in såväl ”patetiskt” som förutsägbar”, ”nedsättande”, ”elitistiskt” och som kronan på verket ”självpåtagna smakpoliser” – och det på knappa tre rader! imponerande!

    Pauline: Haha, det är som när Börje Salming påstods ha gett svensk ishockey ett ansikte! =)

  3. LAJ: Men jobe har faktiskt rätt… För övrigt är ”schlager” bara något som svenskar har fått för sig att kalla dansbandsmusiken i MELODIfestivalen och Eurovision SONG Contest. Utanför Sverige känner ingen till vad det är.
    Jag tror snarare att Lordi skapade en poäng hos den utdöende skaran av drömmande ”schlager”smakpoliser – att inse att den tävlingen i andras smak bara hålls vid liv av skvallerpressen (läs: kvälltidningarna).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.