Kalsonger och bröstförstoring.

I USA tar man i med hårdhandskarna mot spammare, och det är sannerligen inte en dag för tidigt. I Seattle har man gripit en 27-årig man som misstänks för stöld av identitet, penningtvätt och bedrägeri via e-post. Robert Soloway skickade ut tiotals miljoner e-postmeddelanden för att göra reklam för webbsajter på vilka hans bolag, Newport Internet Marketing, sålde produkter och tjänster. Jag önskar att alla dessa spammare skulle gå samma oblida öde till mötes.

Jag undrar hur mycket pengar det kan finnas att tjäna på spamningen. Jag menar, jag skulle aldrig någonsin överväga ens att köpa en produkt eller tjänst av någon som gjorde reklam på det viset. Å andra sidan köper jag aldrig av telefonförsäljare heller, en verksamhet som dock tycks vara lönsam eftersom företagen framhärdar med den.

Jag undrar också hur spammarna och telefonförsäljarna väljer ut sina offer. Hur kommer det sig till exempel att jag alltid erbjuds att köpa kalsonger av telefonförsäljare, medan min mailkorg fylls av erbjudanden om bröstförstoringar?

Det vore för övrigt skönt om spamfolket lät bloggarna vara ifred. Blogsofts spamfilter i samband emd kommentarfunktionen är mer än lovligt tröttsamt.

3 kommentarer

  1. Det är klart spammarna tjänar pengar på sin försäljning, knepet är inte att som du skriver välja ut sina offer, utan ge sig på så många som möjligt så att de statistiskt hittar de svaga eller lättlurade. Det är väldigt få företag som står bakom den stora delen av spammet, så det är skönt att se att någon har åkt fast iaf och att det går framåt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.