Glenkinchie 10 y

Jag är vanligtvis inte någon större anhängare av låglandswhisky men nyförvärvet Glenkinhie sticker ut och pryder verkligen sin plats bland de övriga smäckra pjäserna på min single malthylla. Glenkinchie är förvånansvärt rökig för att vara en lågländare men saknar givetvis helt den torviga anstrykning som man möter hos vissa högländare och framförallt whisky från Hebriderna.

Den är mildare än mer norröna sorter och jag kan tänka mig att den fungerar utmärkt till exempel som aperitif. Den är dock smakrikare än övriga lågländare jag testat och i mina ögon en väl värld investering.

En kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.