Här dödas fotbollen II

I samband med säsongsstarten passar fotbollens fiender på att vidta ytterligare mått och steg i sin långsiktiga kampanj att utrota publikunderlaget för svensk elitfotboll. Genom strängare straff, högre böter tänker man ytterligare stävja alla former av glädjeyttringar på läktaren. Böterna för en bengalisk eld på läktaren höjs från dagens vansinniga 10000 kr till ännu galnare 25000. Dessutom uppmanas domarna att avbfryta matcherna när pyroteknik används.

Anmärkningsvärt i sammanhanget är att inom bandyn, denna helyllesport som blivit något av en symbol för den svenska folkligheten, används pyroteknik friskt på läktarna. detta utan att någon så mycket som höjer ett ögonbryn. Snarast uppmuntrar man till användandet av bengaliska eldar genom att så gott som alla stämningsfulla publikbilder i medierna visar sådana. Men det är uppenbarligen så att medan bandyförbundet anser bengaliska eldar vara en trevlig stämningshöjare så anser SvFF att de är livsfarliga ordningsstörningar som bör bekämpas med dryga böter.

SvFF tycks inte begripa att de är de hängivna supporterskarorna, just dessa som står bakom de spontana känsloyttringarna på läktarna, som utgör den ekonomiska grundvalen för den svenska elitfotbollen och därmed i förlängningen också för SvFF. Måtte Hellströmer och hans hejdukar besinna sig innan de både dödat den svenska fotbollen och skjutit sig själva i foten. Fram för en levande läktarkultur!

En kommentar

  1. Att de inte fattar att gubbarna på landskamperna aldrig kommer att fylla upp arenorna under klubbmatcher i allsvenskan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.