Passionerat skoningslös restaurangrecension

Skrattar gott när jag läser DN:s krogkommissions senaste sågning. Det är Aquavit i nya hotellet Clarion¹ som hyvlas jämte fotknölarna i den mest skoningslösa restaurangrecension jag läst på länge:

Smaka på denna:

"Tandoorilaxen intill är en bisarr kockidé: rimmad lax som rullats i tandoorikryddor och skurits i sashimitjocka skivor. Riktigt olustigt."

eller

"Menyns ölkokta vildsvinsrevbenspjäll inger förhoppningar om förädlad Asterixkost. Från köket kommer dock fyra linjallånga brutala styckningsdelar i en färg som får Krogkommissionen att tänka ’gråben’."

Om krogkommissionens utlåtande ligger någotsånär nära sanningen är man tacksam för varningen. Jag undrar, i likhet med artikelförfattaren, om det verkligen var klokt av Marcus Samuelsson att hyra ut New Yorkkrogens namn. En närmast litterär sågning renderade i alla fall besöket från Dagens Nyheter. Alltid nåt. Läs recensionen i sin helhet här.

_____________________________

¹ Ni vet den stora svarta väggen som numera skymmer Norra bantorget när man anländer till huvudstaden norrifrån med tåg, alternativt som skymmer utsikten mot Kungsholmen från Norra bantorget.

3 kommentarer

  1. ”Till det torrlagda köttbenet hör en djup tallrik med menlös kokt morot och selleri i stavar, i något som ska föreställa pepparrotsbuljong men smakar som vispad mjölk.”

    Underbart elakt!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.