Kvällen då byxorna sprack

Ja jädrar i min låda vilken kväll det blev igår! Ungefär tvåhundra personer letade sig till Stampen en kulen torsdagskväll i oktober för att fira skivsläppet med oss. Många från Stockholm och Uppsala men också en del långväga resande, en tjej hade rest ned från Boden enkom för konserten och ett sällskap hade rest från Åland!

Stämningen var god redan från början och förbättrades ännu mer när Mika Tahvanainen med band körde sitt set med fem låtar i Mikas karaktäristiska visstil. Bra drag och fint spelat. Erica Falks något mer lågmälda framträdande därefter var också mycket uppskattat.

Så var det dags för den egna konserten. Vad ska man säga, det blev fullt ös från första början. Vi hade kvällen till ära med oss Nicke Widén, som också medverkar på skivan, på banjo och slide guitar. Nicke kom med tåget från Uppsala precis till konsertens början vilket gjorde att vi inte hann soundchecka innan. Ett visst teknikstrul infann sig därför vid konsertens början, men det var det värt, Nicke är en grym musiker! Honom hoppas vi få tillfälle till att spela med igen.

Annars var väl det mest spektakulära inslaget i föreställningen att mina byxor sprack mellan fjärde och femte låten. Och då menar vi SPRACK. Det var inte ett litet hål som öppnade sig i grenen. Heroisk som jag är körde jag trots allt en låt i detta tillstånd, men insåg att det skulle bli lite svårt att fokusera under resten av konserten i detta luftiga tillstånd, så till publikens jubel aviserades ett klädbyte innan sjätte låten.

Resten av konserten genomfördes i jeans. Jag vet en viss skräddare som kommer att få påhälsning inom kort…

Efter en och en halv timme tackade vi, sjöblöta av svett, för oss och beblandade oss med publiken. En mycket lyckad kväll. Tack alla som var där, ni var fantastiska!

Foto: Tobias Rengman. Fler bilder kommer inom kort!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.