En spelare som vet varför han spelar

Vilken fantastisk känsla när AIK igår besegrade Gefle IF med solklara 3-0. Och vilka mål sedan! Robert Åhman Perssons frispark i ribban och Ibrahim Banguras 3-0-mål var riktiga drömstrutar. Extra skönt kändes det eftersom bortamatcherna mot Gefle brukar innebära tunga förluster för Gnaget. Förhoppningsvis innebär gårdagskvällens succé att Strömvallenspöket är fördrivet för alltid.

Det var också synnerligen välförtjänt att Mutumba äntligen fick göra mål. Det är en spelare som har förstått varför han spelar och för vems skull. Martin Kayongo Mutumba är AIK:are i själ och hjärta. Han har själv stått i klacken och älskar sitt lag. Glädjeyttringarna igår på Strömvallen var inte något poserande.

Han är galningen som tatuerade in ”AIK Guld 2 lax 9” på bröstet två dagar innan den avgörande matchen mot Göteborg 2009. Återstår att se vad han tar sig till när nu AIK definitivt fått häng på tabelltoppen och kanske rentav känner guldvittring. Låt oss hoppas att Mutumba fortsätter att utvecklas på det här sättet och att vi får se honom göra många fler mål för AIK framöver.

SvD, SvD, DN, DN, AB, AB, AB

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.