The Glens, Gnaget och örfilade supportrar.

Ikväll gäller det. Våra svartgula krigare har avrest till Ulster för att blidka de egna supporterleden genom att i Europaspelet lyckas med vad som alls inte tycks gå vägen i allsvenskan: att vinna.

Motståndet utgörs av Belfastlaget Glentoran (vilkas smeknamn "the glens" föranleder en att tro att laget skulle ha något slags koppling till en viss stad på Sveriges baksida…). Slottet i saknadens dalar beklagar givetvis att vi inte kan närvara på the Oval och stötta spelarna på plats.

Trots att det inte riktigt har gått som planerat och trots att tabellplaceringen är allt annat än vad vi önskat åtnjuter Rickard Norling och Nebosja Novakovic fortfarande mitt och de allra flesta supportrars fulla förtroende. Norling själv är emellertid minst sagt självkritisk. Gå in och titta på den här intervjun på Gnagarforum och fråga er om det kan finnas någon ödmjukare tränare i hela allsvenskan?

Alla spelare gör sig emellertid inte förtjänta av samma förtroende. Till exempel de som mitt under pågående säsong unnar sig att supa sig berusade på stan fram till småtimmarna, till råga på allt dagen efter en svidande förlustmatch mot uppkomlingarna i Elfsborg, och som kronan på verket örfilar egna supportrar när dessa ifrågasätter lämligheten i beteendet. När man inte ens har vett att be om ursäkt för sitt beteende kanske man ska börja fundera över om man verkligen har hamnat i rätt klubb…

För övrigt noteras att division 8-klubben Råsunda FC (tidigare Black Army FC) häromsistens besegrade mittengänget Munsö IF med 2-0 på bortaplan trots att endast åtta spelare slutit upp!

4 kommentarer

  1. Jag håller med att man skall inte slåss med sina supporters…inte bra…Men får man inte dricka dagen efter? Dagen före fattar jag, men dagen efter…Visst tycker jag att killen kanske skulle ta ett extra tröningspass men kan man inte få ta sig en fylla efter det???

  2. Hur kan man vara så skenhelig att man säger sig tappa förtroendet för en spelare som gjort ett (1) felsteg. Ok om det var tredje gången men att genast börja giddra om ”inte förtjänta av samma förtroende” och ”fundera över om man verkligen har hamnat i rätt klubb” är rena dumheterna. Tänk om och tänk rätt.

  3. Peter: Nej, det är sannerligen inte illa. Inte heller 0-5 mot Glentoran på bortaplan!
    killer clown: jag tycker att det är märkligt när elitidrottsmän, vars hela verksamhet bygger på att de är i fysisk toppform, kostar på sig att dricka sig redlöst berusade mitt udner pågående säsong. När det dessutom sker under en säsong där spelarna inte riktigt fyllt ut sina matchtröjor blir det ett hån mot alla oss supportrar som indirekt betalar deras löner.
    m: Vad ”giddra” är har jag ingen aning om. skriv om och skriv rätt. I övrigt se min kommentar till killer clown ovan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.