Skriver om studieförbunden i Magasinet Neo

Jag skriver i nya numret av Neo (ej på nätet ännu) om de svenska studieförbunden och deras upplägg för närvarorapportering som uppmuntrar till bidragsfusk. Även Sveriges rollspels- och konfliktspelsförbund SVEROK får sig en släng av sleven. Detta baserat på mina egna erfarenheter som bidragssökande rollspelare i yngre år.

Frågan är om studieförbunden verkligen är det bästa sättet att kanalisera offentliga medel till kulturell verksamhet. Statistiken visar att en stor del av pengarna, inte minst inom de gamla och stora studieförbunden, fastnar i organisationernas egen administration snarare än kommer verksamheten till del. Dessutom finns det skäl att ifrågasätta den
vidsträckta definition av folkbildning som i studieförbundssammanhang tycks ha tänjts
till sin yttersta gräns.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.