Den förytligade tillvaron.

"Hur än människan försöker fly de existentiella grundfrågorna, hinner de till slut ändå ikapp henne. Ingen kan påstå att frågor som rör liv, död, gott, ont, skuld och försoning är henne likgiltiga. Tillvaron har tyvärr förytligats och tömts på livets djupdimensioner."

Så skriver Svenska Dagbladet i en uppföljningsartikel till sin serie om nyandlighet. Kanske är det sökandet efter dessa djupdimensioner som fått medlemmarna i den nya kriminella gruppering som polisen ådagalagt i Stockholm att ansluta sig till djävulsdyrkan!

Skämt åsido, känns det inte symptomatiskt för det offentliga Sveriges normupplösande hållning i de flesta frågor att satanister nu gör sitt intåg på den kriminella arenan, likväl som att svensson söker sig till nyandligheten.

Samtidigt som man drabbas av moralpanik över slagsmål som inträffar i anslutning till idrottsevenemang och högljutt gormar efter kollektiva bestraffningar så är det oerhört problematiskt att diskutera det hedersrelaterade våld som utgör verklighet för en stor mängd kvinnor i Sverige.

Istället för att ta tag i de verkliga samhällsproblemen ägnar vi oss åt att strida över namnen på glassar. Tillvaron har i sanning förytligats och tömts på livets djupdimensioner.

5 kommentarer

  1. Som jag har förstått WL är det snarare tvärtom, dvs inte kriminella som blivit satanister utan satanister som blivit kriminella.
    Nåja. Samma sak som andra kriminiella gäng, 1% och andra.

  2. Satanister bevisar också att Gud finns ! Hur kan man kämpa mot sådant som inte finns ? Slåss mot ”vindkvarnar” ?

  3. ”Satanister bevisar också att Gud finns !”
    Ett annat perspektiv på idiotin bevisar inte att ursprungsidén är sann dessvärre, men tappert försök.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.