I’ve got stripes.

Man måste verkligen tro på ett liv efter detta om man väljer att  ingå äktenskap med en livstidsdömd fånge som man kommit i kontakt med via brevväxling. Om fången ifråga är Helge Fossmo, känd som Knutbypastorn blir hypotesen än troligare. Varje gång det rapporteras om dylika händelser börjar jag fundera över vad som får kvinnor att attraheras av mördare och psykfall som Juha Valjakkala. Ännu mer besynnerligt är det med Helge Fossmo, han ser ju inte ens hård och farlig ut! Det verkar som att själva fängelsemiljön fungerar som något slags afrodisiakum för en viss typ av kvinnor.

Det verkar dock inte som att män lockas av fängslade kvinnor på samma sätt. eller så är det helt enkelt så att media väljer att inte rapportera om Annika östbergs enorma beundrarskara. Huruvida Paris Hiltons attraktionskraft ökar på grund av fängelsevistelsen är nog svårt att säga, summan av dreglande paparazzis i hennes släptåg kommer förmodligen att vara konstant. däremot kan man ifrågasätta vad Expressen emnade med sin löpsedel häromdagen med anledning av hotellarvtagerskans återförande till tukthuset:

"Stjärnan i tårar".

– vadå "stjärnan"?! För att vara en stjärna ska man väl ha presterat något, till exempel gjort musik (visst, visst, Hilton har släppt en platta men är det på den hennes kändisstatus vilar?), spelat fotboll eller tennis eller någonting annat som kräver talang. att födas rik gör en knappast till en stjärna. Rubriken säger mer om expressen än om den platinablonderade rattfylleristen.

14 kommentarer

 1. Det är verkligen konstigt varför kvinnor dras till den där typen av män. Du har rätt i att Knutbypastorn ser ju inte ens tuff ut. Märkligt.

 2. Han ser ut som en jihadist på svenska med sitt skägg! En lagom farlig terrorist som kittlar tanternas fantasi och tryggt är undanstoppad för långtidsförvaring…

 3. Nog är Paris en stjärna, alltid. Tänk hur lätt det är att bli såpa- eller porrstjärna. Där behövs det inte många rörliga bilder för att uppnå stjärnstatus. Nog har hon fastnat på flera filmmetrar än många andra.

 4. visst är det märkligt? jag menar, en snubbe som med stor sannolikhet tagit livet av sina två tidigare fruar.. verkar det tryggt att gifta sig med en sån? Å andra sidan så lär man ju knappast säga att man har ett långtråkigt liv om man hela tiden måste akta sig för att bli nummer tre..

 5. Jag har försökt luska ut det där själv. Jag tror att många kvinnor förväxlar farlighet med trygghet. Inre osäkerhet från hennes sida.
  Något i stil med ”Om alla andra är rädda för honom så är jag skyddad så länge jag står precis bredvid honom”.
  Men detta fungerar ju inte heller när det gäller Knutbypastorn för, ärligt talat, vem fan är rädd för honom? Jag skulle kunna döda honom med min tumme.

 6. kvinnor som gillar upfuckade boys på kåken. väldigt konstigt. men inte konstigare än killar som stalkar winona ryder (söt shoplifter med karriären bakom sig) eller rent av sitt knubbiga ex.
  folk vill alltid ha och ha. företrädesvis något som andra tycker är märkligt. en del vill ha jordnötssmör direkt ur burken, andra vill pierca ögonbrynen och någon vill vara volontär i bangladesh.
  jag vill mest vara rädd och strax efter inte rädd längre. om ni vet vad jag menar.

 7. frktjatlund: sant, det är ju sannerligen en prestation från hennes sidan! hrmpf
  Drottningen: Finns det inte en engelsk barnramsa som handlar om Henry VIII och alla hans fruar. Det sägs att om hon fick en hatt i julklapp skulle hon överleva…
  Mia: Jag tror att du har rätt i din analys av hopblandandet av farlighet/trygghet. Jag fruktar för övrigt din tumme!
  Thomas tvivlaren: Det tycks finnas en marknad för allt numera. Frågan är om det är internets fel…
  Helena: Kan det vara så illa?
  Axel H: Nej, jag förstår nog inte vad du menar.

 8. Jag tror det kan finnas två komponenter i det hela. Den ena kan vara kändisskapets dragningskraft; att bli sedd och därmed bekräftad (Dr Glas-syndromet, typ). Jag har en närstående som jobbar i kändisbranschen och han berättar ibland om
  vad människor kan vara beredda att utstå för att, inte bara själva bli kända, utan finnas i kändisskapets närhet. Det handlar ibland om ren förnedring skulle vi tycka. Och nu verkar det vara mest manliga bovar som blir kända, så där kan finnas ett urval, dvs det är kvinnor som förnedrar sig.
  Men det vore intressant att kolla detta med Annika Österberg som är en av få kända kvinnliga inlåst, om hon har manliga beundrare.
  Nästa komponent tror jag kan vara den gode Helges fantastiska duperingsförmåga. Jag menar, han har fått människor att begå mord för hans skull. Det är vidrigt, men om man endast ser på det manipulativa så visst är det en oerhörd förmåga att kunna dupera sin omgivning så. Jag antar att kvinnor faller som furor runt honom eftersom han lärt sig att spela på rätt strängar; förmodligen en kombination av glittrande ögon och välformulerade komplimanger och eldiga kärleksförklaringar. Tänk om han använde denna talang till något vettigt istället! Vi har en bekant med ovanligt god manipuleringsförmåga och han har äntligen hamnat rätt; försäljare med eget företag. (Men hans kvinnor passerar fortfarande revy och det finns även ett antal avkommor i olika åldrar förstås).
  Sen finns kanske ytterligare en jokerfaktor med i sammanhanget; gorillasyndromet. Dvs kvinnliga människor och kvinnliga gorillor tänder mest på stora, håriga, barska, mäktiga, lite farliga manliga individer. Dvs en urbiologisk instinkt om att välja den befruktare som bäst kan försvara henne och därmed avkomman. Fast ibland slår de ju ihjäl avkomman också, åtminstone gorillorna, så det kan bli en backlash.
  Asch detta var tramsigt och yvigt, men en roligt tankelek.

 9. Jag tror absolut att det finns en babianhannementalitet i det här. Är man så snäll och trevlig som tjejer SÄGER att man ska vara betraktas man som en MES. Den som däremot kan klättra över alla andra hannar uppfattas som livsduglig och väcker parningsinstinkten.
  TV-serien ”Cracker” hade ett kul resonemang kring det där med sex och död för några år sedan, på temat att när döden är allestädes närvarande uppväcks parningsinstinkten för att säkra släktens fortbestånd. (Vilket förklarar den otroliga babyboomen unde andra världskriget, 40-talisterna vet ni.) Död är och förblir ett afrodisiakum.
  Stackars, stackars tjejer som faller för dessa dårar. Det kommer en dag då de står blåslagna och söndergråtna och ringer på hos kvinnojouren och förbannar den dag de föll för svinet. Och kan inte begripa hur de hamnade i den sitsen.
  Det är därför man måste vara medvetna om våra grumligaste drifter – ibland måste man gå emot dem.

 10. Jonathan: Exakt! Tjejer säger alltid att killar ska vara snälla, men faller för busarna. Men obs busarna ska inte vara elaka mot sin kvinna, de ska bara vara dominanta över andra hanar i omgivningen och förälskat snälla mot kvinnor. Det är oerhört attraktivt och precis det tror jag att mördar-Helge har upptäckt. Hans kvinnor beskriver ju hur han vill bli vårdad och omhändertagen av dem och hur han blir sjuk utan deras totala (horisontella!) uppmärksamhet.
  Detta med den ökade sexualdriften vid hot om katastrofer lär det finnas vetenskaplig dokumentation om. Och en spelfilm om jag inte minns fel ?!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.