Nu ska skivan finnas i handeln!

Från och med idag ska det gå att köpa skivan med mina tonsättningar av Erik Axel Karlfeldts dikter i handeln. Beställ den på till exempel CDON eller via din lokala skivhandlare. Eller varför inte i samband med konserten på Katalin i Uppsala den 7 maj!

image41

Några smakprov ur recensioner:

Vilken fart och fläkt det är över dessa tolkningar som ges ut av skivbolaget Hemlandssånger med stöd av Karlfeldtsamfundet (nummer 40 i samfundets skriftserie). Johansson har själv tonsatt dikterna och det melodiska förenas med starka rytmer. Kompet är påtagligt och starkt. Visan möter popen och Karlfeldt rockar fett!

Johanssons stämma är synnerligen välartikulerad och gör skaldens lyrik rättvisa. Man hör varje stavelse, bara i undantagsfall har sångaren ändrat, och då bara lite i texten.
Jag är helt begeistrad!

– Björn Widegren, Gefle Dagblad
_____

Johanssons melodiösa egna tonsättningar och folkmusikkänslan passar Karlfeldts dikter perfekt. Det ålderdomliga språket och bilderna kommer till liv, kvaliteterna hos EAK görs lättillgängliga för den som är van vid sång, men otränad på poesiläsning. Hos Karlfeldt går det högstämda och lärda arm i arm med det jordnära, och storslaget fantasifulla berättelser avlöser gamla drängars livsöden. Herr nobelpristagaren var inte heller främmande för naturlyrik och hans färgstarka språkbehandling står emot tidens tand.

Lars Anders Johansson sång lever verkligen; ofta vacker, men det är inget självändamål. Johansson använder mycket energi och temperament och kan variera fraseringen inom en och samma textrad. En imponerande satsning.
– Alexander Agrell, Sydsvenska Dagbladet
_____

  Att som språk- och visintresserad hitta fram till Erik Axel Karlfeldt är därför ganska logiskt. Och nu har han gett sig på att tonsätta dikter av nationalskalden och gör det med all heder med ungefär samma musikaliska, folkligt arrade, tonspråk som han använde på solodebuten. Mestadels lyfter tonsättningarna effektivt fram Karlfeldt-texternas ofta inneboende rytmik och musikalitet.
– Sune Liljevall, Arbetarbladet
_____

Det jag gillar allra mest på den här plattan är de lysande arrangemangen som ger hela albumet vitalitet och spänning. Vad bra att det finns sådana som Lars Anders Johansson för då finns det hopp om den svenska visans fortsatta existens även hos en yngre generation. Emma Härdelin är ett perfekt komplement i sina inhopp i duetterna. Hon har den rätta känslan och tonen.
– Per-Roger Carlsson, Sundsvalls Tidning

7 kommentarer

  1. Moa: försökte du smyga? =)

    Peter: tackar! Synd att du inte kan komma!

    Lennart: Nej, det känns som en bra skörd.

    svensson: Ja, jag såg det. Tack så mycket. Hoppas att du gillar skivan också då!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.