Svångremmen dras åt ytterligare

Hur lätt väger inte säkerhetspolitiska bedömningar när de ställs mot politikers besparingsiver kombinerad med en verklighetsfrämmande världsbild à la 70-talets hippierörelse? Sverige har ju dessutom en lång tradition av dåligt timade nedrustningar. Lagom innan det första världskriget rustade man ned, likaså precis innan det andra bröt ut. Det är inte utan att man blir oroad när man ställs inför värnpliktsvägraren Tolgfors presenterar ytterligare nedskärningar. Försvardebattens naiva ton påminner lite väl mycket om den som föregrep det blodiga 1900-talet. Tur att man inte är skrockfull.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.