Åk inte till Södertälje arena

Det har varit mycket bojkotter i samband med fotbollen de senaste åren. Att av ena eller andra skälet låta bli att se det egna laget lira är för en supporter givetvis oerhört ledsamt och tråkigt. Supporterkulturen handlar om att följa och stödja det egna laget, i vått och torrt, med- och motgång. När det supporterpolitiska tar överhanden riskerar supporterskapet att hamna i bakgrunden.

Med detta sagt vill jag ändå stödja AIK Fotboll när de uppmanar supportrarna att inte åka till bortamatchen mot Syrianska nästa söndag. Under och efter debaclet på Södertälje arena förra året som kostade AIK såväl bötespengar som sportsliga poäng, visade Syrianska att de är en oseriös förening som varken tar sportslighet eller gästande supportrars säkerhet på allvar.

Att Syrianskas klubbledning och supportrar agerade ansvars- och omdömeslöst fråntar givetvis inte enskilda AIK-supportrar ansvar för sina eventuella ordningsstörningar. Men precis som AIK som klubb har ansvar för ordningen och säkerheten i samband med sina matcher på Råsunda har Syrianska ett ansvar för sina arrangemang på Södertälje arena. Ett ansvar som de alltså inte tog förra året. Att sedan Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd agerade fegt och oansvarigt fråntar inte Syrianska detta ansvar.

Det blir givetvis tråkigt att inte åka ned till Södertälje för att se denna närbelägna bortamatch, allra helst som matchen ligger på en söndag, men det är inte heller rätt att ekonomiskt stödja en förening som uppför sig så oseriöst som Syrianska. Det återstår att se hur AIK Fotbolls uppmaning kommer att tas emot i supporterleden, men det är i alla fall en välkommen och modig markering från en klubb som blott alltför många gånger fått bära hundhuvudet för reella och påhittade problem kring svensk fotboll.

AB, AB, AB, SvD, DN

2 kommentarer

  1. Tråkigt att du sprider en sådan tråkig information och smutskasta Syrianska fotboll. Det är bättre att du skickar mail till Syrianska fotbolls förening och berättar om din besvikelse och din åsikt än sitta här och sprida falska rykten i media och stämplar människor. Då får de en chans åtminstone att bli bättre. Om något är oklart, fråga efter en förklaring än att döma ut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.