Den moderna fotbollen i all sin fulhet

Det är med sorg i hjärtat jag följer den webbsända presskonferensen från Borås där AIK-hjälten Mohammed Bangura presenteras som ny spelare i Elfsborg, utlånad från Celtic FC. Det är inte så mycket orden han säger – vem som helst kan påstå att den har hjärta för en viss klubb – utan att hela hans kroppsspråk och minspel visar hur obekväm han är med hela situationen. Han vill inte vara där.

Jag tror på honom när han säger att han fattade det beslut som han trodde var nödvändigt för hans karriär som professionell fotbollsspelare, och jag tror på honom när han säger att han hellre hade spelat i AIK. Inte ens Elfsborgsfolket runtomkring ser särskilt glada ut. Till och med journalisterna låter beklämda. Sällan har väl den moderna fotbollen framstått i all sin torftiga fulhet. Vi kommer att sakna dig Mohammed.

En kommentar

  1. Fast vad då då ?? HAN är väl en vuxen man som FRITT väljer sitt eget liv? Att sitta här i efterhand och lipa som AIK:are över att tappa en ”frälsare” som minsann MYCKET hellre skulle spelat kvar i AIK. AIK var väl för h-te inte första klubben för honom i Sverige ens!

    Det som ni i AIK ofta lipar över, är när spelare byter bort AIK som klubb. Sluta upp med det.. eftersom det ÄR marknadsekonomi/pengar som styr proffsspelare.. För han lämnade väl inte AIK för att han älskade er? 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.