Skriver i Svensk Tidskrift om mediebilden av supportervåldet

I veckans nummer av Svensk Tidskrift skriver jag om mediebilden av supporterkulturen och dess våldsamma svans. Detta med anledning av den senaste veckans mediala storm efter den fruktansvärda dödsmisshandeln i Helsingborg förra söndagen. Som gammal nyhetsreporter har jag full förståelse för att de negativa avigsidorna hos supporterkulturen tenderar att överskugga dess positiva effekter. Problemet uppstår när opinionsbildare och makthavare tar denna skeva mediebild som intäkt för åsikter och åtgärdsförslag. Att det finns dubbla måttstockar blir också tydligt när man jämför med hur opinionsbildare förhåller sig till supportervåld jämfört med hur de förhåller sig till exempelvis kravaller och bilbränder i förorterna.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.