Barn engagerar

I förra veckan skrev jag ett inlägg på Det goda samhället om hur föräldrar sviker sina barn när de inte lär dem att respektera olika sociala sammanhang. Ämnet har grott i mig under en längre tid men fick sin katalysator i form av en konfirmationsgudstjänst jag besökte för några veckor sedan. Ett fåtal barn längst bak tilläts förstöra tillställningen för alla andra närvarande, med de övervakande vuxnas goda minne.

Föga anade jag vilken uppmärksamhet denna iakttagelse skulle väcka! Att det är vuxnas ansvar att lära barn att sitta still och vara tysta och att det är i barnens eget intresse att göra så, trodde jag var en ganska okontroversiell åsikt. Morgonen efter hade inlägget delats 2000 gånger på Facebook. Sedan fortsatte det. I skrivande stund är inlägget uppe i över 10 000 delningar och har renderat två artiklar, i Expressen respektive Metro.

Det är uppenbart att barn och barnuppfostran engagerar, och att fler än jag noterat den skriande normlöshet som går ut över oss alla, men framförallt över barnen.

 

barn

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.