Folkvett |Kulturkrockar |Gäst: Dan Korn

Hur ska man egentligen bete sig när man träffar människor från andra kulturer? Hur undviker man att trampa någon på tårna? Vem skall anpassa sig efter vem? Kan man kräva av någon att de skall skaka hand med en?

Folkvettsskolan gästas denna gång av författaren, folklivsforskaren, skribenten, rabbinen, fotografen, äventyraren och mångsysslaren Dan Korn.

För fler avsnitt: PRENUMERERA

En kommentar

  1. Intressant,när jag var i Thailand senast och träffade hotellets ägare, en man 70 år,jag är 72.I Thailand för man händerna ihop framför bröst ansikte och bugar för de som är äldre eller välbärgade.Han ägaren av hotellet yngre än mig men välbärgad,jag hans betalande gäst bara nickade log och började konversera utan händer framför ansiktet,samma gjorde den trevlige ägaren av hotellet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.