Folkvett i delningsekonomin

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=WKtFEON96Nc[/embedyt]

Hur skall man bete sig när man bor över hemma hos främlingar, eller själv tar emot dem som nattgäster i sitt eget hem? Måste man vara naken om man sover över hos en nudist? Skall man prata eller vara tyst när man samåker med andra i deras bilar?

Delningsekonomin, det vill säga utbytet av varor och tjänster mellan privatpersoner, skapar nya möten mellan främlingar och därmed fler och andra friktionsytor mellan människor än de vi är vana vid. Behovet av folkvett är således större än någonsin.

I detta avsnitt av folkvettsskolan träffar jag Maria Eriksson, Sveriges kanske främsta expert på den nya ekonomin, som driver projektet 366 days of sharing, i vilket hon föresatt sig att testa på alla möjliga och omöjliga företeelser som ryms under det vida paraplyet delningsekonomi.

Läs mer om projektet på Marias blogg:

http://www.366daysofsharing.com/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.