papapapa….

Jag har nyligen upptäckt att ljudet när man ställer tillbaka min trådlösa hemtelefon i dess basstation låter precis som flöjtdrillarna i Papagenosången (alltså inte duetten med Papagena) i Mozarts Trollflöjten. Jag undrar om det är uttänkt eller bara ett besynnerligt sammanträffande?

För övrigt, varför är det alltid mycket lättare att somna på morgonen efter att väckarklockan har ringt än på kvällen när man har en hel natt framför sig. Är det inte lagen om alltings djävlighet som sätter in?

10 kommentarer

  1. Haha, dina två sista meningar är klockrena. Men då är frågan varför är det enklare att somna när man måste stiga upp än när man måste sova? Kan det bero på att man ligger och tänker att man måste sova helt enkelt och när väckaren ringer så vet man att man inte måste sova och då blir det omedelbart lättare?

  2. Håller fullständigt med om att då väckaren ringt, då somnar man som bäst…
    Hänger du på tisdagstemat ?…Kram Eva

  3. Trevligt med litet Mozart sådär oväntat. Håller med dig om att det är underbart att somna om på morgonen, när man blivit väckt av väckarklockan.

  4. Var det inte Håkan Hagegård som spelade Papageno en gång i en filmatiserad version? Minns att jag som barn var lite förälskad i honom. 🙂 Kom att tänka på Dig idag när jag var på ICA Maxi. Där fanns det några olika satser med tennfigurer att gjuta, dock inte någon större mängd tenn. Men det fanns i alla fall, och på ICA Maxi!

  5. Den där frågan tillhör de obesvarade… och det märkliga är att alla inte upplever det som ett problem.
    Jag tycker det är jobbigare när jag inte somnar när jag borde somna…

    Jag har nu landat min nya blogg. Ska försöka hålla mig till det jag en gång bestämde mig för, när jag startade min första. Håll tummarna!

    Hej och hå från Inkan! ( just det)

  6. Det där med tonerna i telefonstället….
    Helt klart uttänkt. Det finns ett yrke som heter ljuddesigner. Hörde ett reportage om en sådan i P1 i höstas. De designar till och med hur det skall låta när man dammsuger och drar in grus i dammsugarröret. Det förväntas vara stimulerande att höra hur gruset tas om hand. Nystädningsvälbefinnandet inträder. 🙂

  7. Haha! För att på morgonen är sängen uppvärmd och ”förbjudet område” när arbetet/universitetet kallar. Du vet ju vad man brukar säga om förbjuden frukt… ;>

  8. Jag var också förälskad i Håkan Hagegård,men det gick över…(gudbevaremig)

    Ibland ställer jag klockan på tidig väckning när jag är ledig bara för att uppleva njutningen av att jag KAN somna om. Känns bra att kunna ge väckarklockan fingret.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.