Ett försvarslöst land.

Bevisen på hur nedbantat och ynkligt vårt svenska försvar har blivit, genom nedläggningar som skett i strid med av riksdagen fattade beslut, dyker upp gång efter annan. Idag kan vi läsa om hur ÖB beslutat att ställa in åtta av de tio uppvisningsdagar som Försvarsmakten hade planerat i sommar.

– Det beror på att personalen är så oerhört belastad av att utbilda insatsstyrkan som ska stå till EU:s förfogande. Det är prioriterad verksamhet, säger överstelöjtnant Lars-Gunnar Sjölin som ansvarar för uppvisningsdagarna.

Samtidigt som förutsättningarna för försvarets verksamhet, vilken i förlängningen utgör grundvalen för en nations säkerhetspolitiska oberoende, rycks bort under fötterna på dem, dras också deras möjligheter att för allmänheten påvisa värdet av verksamheten undan.

En kommentar

  1. Sanslöst, Sverige skippar sitt eget försvar till förmån för en riktigt futtig insats i förhållande när det gäller internationellt militärt ”stöd”. Vi ska inte delta i denna sörja som stormakterna ställt till med. Vi kan bidra på annat sätt. Det finns tillräckligt med krigiska blodshungrande stridspittar som inte har mer vett än att de talar med nävarna. Ska vi sälla oss med dessa dårar? Knappast!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.