En dag blev hela jorden en öken för min syn.

Igår kväll spelade AIK sin bästa match på hela säsongen hittills. Med ett stundtals lysande passningsspel och snabba kontringar utklassade man Djurgårdens IF under hela första halvlek och en bra bit in i andra. Det var helt och hållet Gnagets match. Tyvärr speglade resultatet inte matchbilden. 3-1 till Djurgårdens IF gjorde måndagen den 28 maj till ett mörkt datum.

Att skylla hela förlusten på domaren vore barnsligt – AIK ska vara så mycket bättre att ett märkligt domslut inte ska få fälla avgörandet. Att Peter Fröjdfeldt tycker att det är helt i sin ordning att Djurgårdens spelare sparkar ner AIK:are och därefter gör mål känns emellertid lite bittert med tanke på slutresultatet. Förvånad blir man dock inte – det var samme Fröjdfeldt som berövade oss SM-guldet förra året genom bortdömda mål och mystiska straffar.

Fröjdfeldt är kanske det tydligaste exemplet på allsvenskans låga domarstandard sedan Anders Frisks dagar, och kanske säger det en hel del om allsvenskan i allmänhet. Å andra sidan tycks märkliga domslut vara en sjuka som går nuförtiden med tanke på att Milan lyckades vinna Champions league med en hands…

Nåväl, det blir ett derby till i höst.

3 kommentarer

  1. Det är så sant som det är sagt, Johansson! Och Tauer, som 2006 utnämndes till sämste spelaren i hela Tyskland, började redan i första halvlek sparka upp bollen på läktaren. Han aspirerar på att bli sämst i både DIF och hela Sverige också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.