Nu är det kokta fläsket stekt!

Landslagsidrotten har fram tills nu varit en fredad zon där till och med den eljest så försiktige medelsvensson kunnat visa patriotiska känslor utan att behöva rädas för att förknippas med främlingsfientlighet och rasism. Pär Blondell, rektor för Strandskolan i skånska Klagshamn har emellertid sett till att det blivit ändring på detta och fört in rasismparanoian även på landslagsidrottens område.

Rektorn har förbjudit sina elever att bära fotbollslandslagets tröjor vid skolfotograferingen, uppger Sydsvenska Dagbladet.

– Skolfotografier är ingen politisk manifestationsplats, säger han, och förklarar därmed att det svenska fotbollslandslaget företräder någon specifik politisk gruppering, till yttermera visso någon med rasistiska åsikter. Man undrar vad Olof Mellberg, Zlatan Ibrahimovic och de övriga tycker om att få den stämpeln på sig. För att inte tala om Lagrell och de andra potentaterna inom SvFF.

Att skolans värld är en av de arenor där den McCarthyistiskt osande paranoian kring symboler som eventuellt, kanske, skulle kunna, med lite god vilja förknippas med rasism är välbekant, till exempel GB:s glassar… Vi har tidigare hört exempel på hur rektorer föbjudit sina elever att bära fornnordiska symboler eftersom även dessa skulle vara rasistiska attribut.

Kanske man rentav skulle sluta undervisa om vikingatiden på historielektionerna och sluta spela fotboll på skolidrotten? De små liven skulle ju kunna få för sig att börja intressera sig för det förflutna, eller börja följa det ack så rasistiska fotbollslandslagets matcher.

6 kommentarer

  1. Herregud, er dere fortsatt svensker i Sverige, og har dere fortsatt et nasjonalflagg? Svensk er fortsatt morsmålet deres, eller?
    Har dere virkelig ikke lov til å være stolte av å være svenske..? Hvordan kan dere akseptere slikt?

  2. I och med att den politiska korrektheten gör så bra narr av sig själv så är det kanske egentligen överflödigt att försöka driva med den. Men satir-sidan Sverigemotrasism får nog ändå ses som mycket välkommen.
    ”Rasismen kan ta sig fruktansvärda uttryck och finns överallt: på jobbet, i skolan, under sängen och i morgonkaffet.”
    http://www.sverigemotrasism.com/

  3. Om alla landslag hade helgråa dräkter skulle vi komma ifrån detta. Alla spelar ihop med alla och alla hejar på samma spelare. Kanske får hejd på huliganerna också…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.