Som när Jöback kom ut ur garderoben

Trenden börjar helt klart att svänga. För inte så många år sedan kunde valet av ekologiska matvaror rendera frågande blickar eller rentav hånfulla kommentarer från andra kunder i matvarubutiken. Nu har det ekologiska utbudet växt storartat och allt fler börjar välja dessa både miljövänligare och generellt sätt nyttigare produkter framför de ordinarie dito. Undertecknad hoppas givetvis att utvecklingen skall gå så långt att ekologisk produktion blir en självklarhet och att den som efterfrågar annat i framtiden skall vara den som ådrar sig de långa blickarna.

Så länge som människors strutsmentalitet fortfarande är så utbredd att man trots den ökande klimatmedvetenheten väljer att iflyga i större utsträckning än någonsin och tillika köper fler så kallade SUV:ar (dvs onödigt stora bilar för stadstrafik), är väl detta en utopi. För dessa människor kommer kanske EU-rapporten om att ekologiska grönsaker faktiskt är nyttigare än de ordinarie som en överraskning. För oss övriga känns det lika överraskande som när Peter Jöback kom ut ur garderoben.

3 kommentarer

  1. Haha, exakt. Behövdes verkligen en tvåhundramiljoners EU-studie för att komma fram till detta? Fantastiskt sätt att sätta sprätt på våra pengar.

  2. Det där kunde man ju räkna ut med lillfingret. Lägg pengarna på att främja ekologiska jordbruk istället för denna typ av pseudoforskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.