Skriver i Minerva om tystnaden som breder ut sig i Sverige

I dag skriver jag i den norska tidskriften Minerva om likriktningen som breder ut sig i den svenska samhällsdebatten. Den så kallade åsiktskorridoren blir inte bara trängre och trängre, taket blir även lägre och lägre, samtidigt som trösklarna höjs.

”Dette synes å ha blitt en selvforsterkende prosess. Borgerlige avislesere tenderer til å hoppe over de politiserte kultursidene, noe avisredaktørene tar til inntekt for at det bare finnes etterspørsel etter politisert kulturjournalistikk. Konsekvensen blir et kulturlandskap og en kulturdebatt der ingen utfordrer merkelighetene fra ytterste venstre.

Sosialdemokratene og Moderaterna betaler prisen i form av tapte stemmer. Men vi betaler alle gjennom en meningskorridor som ikke bare blir trangere, men hvor også takhøyden senkes. Stillheten brer om seg.”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.