No nay never no more.

Den amerikanske komikern Jerry Seinfeld låter meddela att det inte blir någon återförening med Seinfeldgänget. Någonsin. Många är nog de anhängare av epokgörande komediserien Seinfeld som grämer sig efter beskedet. Jag tycker emellertid att Seinfeldgänget agerar riktigt. Som huvudrollsinnehavaren själv säger:

– Vi resonerar som Abba. Folk skulle bara bli besvikna.

Efter många år i punksvängen känner jag att jag helhjärtat stödjer beslutet. Återföreningar blir sällan lyckade. Alltför många gånger har jag varit i England och annorstädes för att se gamla punkhjältar från sjuttiotalet som av någon anledning väckts till liv av någon festivalarrangör. Det har sällan varit särskilt upplyftande upplevelser. Undantagen har utgjorts av de band som faktiskt vidmakthållit ett aktivt muciserande hela tiden. De som visserligen försvann ur rampljuset när punkvågen blåste över, men som likväl fortsatte att göra musik, spela in plattor och turnera.

Att skaka liv i gamla husgudar och hoppas att allt ska vara som det var förr är sällan lyckat. Jag tycker att Seinfeldfansen ska vara tacksamma för den ebsvikelse som besparas dem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.