Sommarsegling 2013

Få saker kan inge sådana vemodskänslor som att åter befinna sig på landbacken efter flera veckor ute till havs. Landlivets alla bekvämligheter står sig trots allt slätt gentemot den primitiva friheten i att kunna färdas varthelst man vill med vindens hjälp.

Sommarens segling blev både äventyrlig och trivsam. Äventyrlig när vi satte av från Nynäs till Visby i kulingvindar och hög sjö och skenan till storskotet brast, 40 sjömil från land. Därefter hade vi dock vädergudarna på vår sida och kunde häpnadsväckande nog åtnjuta undanvind varthelst vi styrde. Under några veckor kunde vi segla med tvärställda segel oavsett kurs.

Efter Gotland avverkades Tjusts skärgård, St Annas Skärgård, Gryts skärgård, Oxelösunds/Nyköpings skärgård, Stockholms skärgård och Åland av innan det blev dags att återvända mot Stockholm. De sista dagarna hade vi för första gången kryss och mulet väder, men vid det laget kändes detta närmast som en befrielse.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.