Intervjuas i Populär Poesi om nya skivan

Fint omdöme om nya skivan Renässans i tidskriften Populär Poesi:

Lars Anders Johanssons musiksättningar är varierande och följsamma mot diktarnas temperament, vilket gör att det knappast är en slump att flera av de långsammare, svårmodiga sångerna tillskrivs Heidenstams diktning och att flera av de muntrare sångerna hör hemma hos Karlfeldt. Variationen, en utmärkt sång och förmågan att låta de gamla orden låta helt moderna i inspelningarna gör att Renässans förhoppningsvis ger just en renässans åt de poeter som inspirerat Lars Anders Johansson till albumet: Erik Axel Karlfeldt, Verner von Heidenstam och Gustav Fröding.

Även lång intervju med mig om nya skivan, 1890-talets litterära guldålder och om hur det är att tonsätta Heidenstam, Karlfeldt och Fröding.popularpoesi

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.