Sayonara surfshorts!

Jag läser i Aftonbladet att ett nytt badmode är på intåg. Det rör sig om mindre, tightare och elegantare badbyxor för herrarna, och enfärgade, elegantare baddräkter för damerna. Bäst av allt: de vedervärdiga så kallade surfshortsen (ni vet: ”jag ska bada, därför tar jag på mig ett par brallor som är nästan lika långa som långbyxor, och gärna i något gräsligt hawaiimönster”) är på väg bort mot de sälla jaktmarkerna.

Inte nog med att surfshortsen är både opraktiska och fula, de bärs ofta dessutom på ett extra fult och opraktiskt sätt. Som ”Mipp” nämnde i en kommentar till mitt inlägg om MQ:s misslyckade skyltning så bärs de nästan långbyxlånga surfshortsen gärna med kalsonger under, för att bäraren ska kunna hasa ner shortsen ännu längre på höfterna och således uppnås så kallat ”häng” – ni vet det där oskicket som fortfarande är brukligt inom viss hip hopkultur men som till och med de flesta skatare övergivit.

Hursomhelst så ser jag (om nu Aftonbladets profetia går i uppfyllelse) fram emot ett enklare, elegantare och framförallt mer praktiskt badmode där surfshorts och annat otyg (förvisso ganska mycket tyg dock) lyser med sin frånvaro.

7 kommentarer

 1. kunde inte låta bli att läga in en komentar: själv läste jag Aftonbladet här om dagen och vart hektisk med bara tanken på ”seedeeelike”-badbyxa.
  Det är ju läskigt,haha… men det jag fastnade för i det du skrev om surfshorts.. så hemskt är det väl inte med surfarshorts?själv desgnar jag i kolumnen ”Skreet”..
  står för skate/street stil med inslag från surfmode och havets svarta Piratekänsla. lite bohemisk streetstil.själv är jag en oldliker of hiphop och i stortsätt nästan aldrig sätt en enda hiphopare i surfshorts. DE ÄR löjligt så sant de du sa om ”de coola” guysen med Fillingarna under shortsen. men lägg märke till de äkta varan. den är störtskön.//jonna

 2. Sanna: I så fall tror jag inte att vi kommer att kunna enas på den punkten.

  JonnaOlsson: Det är faktiskt fasansfullt larvigt med kalsingar under badbyxor, för att inte tala om opraktiskt!

  Amanda: Gillar du även surfshortssolbrännan på killar?

  Lisa: Precis! Ser inte poängen att ha nästan fullånga brallor när man ska sola och bada.

  ahlbom: Du har så rätt!

 3. jag gillar surfshortsen…de är snygga, det ni säger om att man inte får bruna ben är ju rätt…men vafan ska man ha speedos på sig eller 😛 får la lägga sig ner och dra upp byxorna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.