En madeleinekaka doppad i lindblomsthé.

Jag har tagit på mig ett stort och krävande sommarläsningsprojekt, som jag flera år skjutit framför mig. Jag har börjat läsa Marcel Prousts På spaning efter den tid som flytt. Är det någon gång som man borde ha tid att ägna sig åt dylika excesser så är det ju under sommaren, tänkte jag och satte igång. Detta utan att ha i beaktande att det är minst lika mycket saker som händer, och helst samtidigt under sommaren. Således har jag bara kommit en bit del två ”I skuggan av unga flickor i blom” (fantastiska titlar) i den åtta delar långa romansviten.

När jag stundtals misströstar om möjligheterna att hinna klart med samtliga delar under sommarledigheten drar jag mig till minnes när jag en gång beslutade mig för att väcka till liv kunskaperna från Historia A och sträckläste Bonniers världshistorias 21 band, ca 6800 sidor vill jag minnas. Det var ett konkretare och mer tidskrävande sätt att väcka flydda minnen till liv än att äta en madeleinekaka doppad i lindblomsthé.

11 kommentarer

 1. Du får citera angående Laleh om du vill. Men nog har jag hittat finare karaktärismer (?) vid andra tällfällen.

  Hur hittade du till min blogg? Och hur mår du?

 2. Kikar tillbaka och tackar för stödet. *s*
  Nivån bland böckerna i den här familjen sträcker sig just nu till barnens Lära-Läsa. Att de är på engelska, gör det dock lite mer spännande…

 3. Tack för ditt inlägg hos mig =)

  Vill bara påpeka att det e ju två helt olika saker, ett irriterande och ett roligt, eller nåt..*S*

  Ha en go sommar!

 4. En liten tant: Nu vet jag att det är fel att generalisera och påstå att alla deckare är dålig litteratur, men som alla andra väljer jag för enkelhetens skull att generalisera. Det finns två huvudsakliga förhållningssätt gentemot ”sämre litteratur”: 1. vissa menar att man måste läsa dåliga böcker för att få perspektiv på de som är bra, andra, som till exempel min favoritlitteraturkritiker Harold Bloom (kontroversiell amerikan), menar att livet är för kort för att slösas bort på dåliga böcker: det finns ändå så många bra att man inte hinner med dem alla på en livstid. Men som sagt, hela detta resonemang kom ju sig av mina fördomar mot deckargenren. jag önskar en behaglig sommarläsning i alla fall.

  Symmakhos: Det låter lovande. Jag som precis klarat av Vertigos svenska utgåvor av Marquis de Sade:

  http://slott.blogg.se/040606112425_de_sade_p_svenska.html

  Myra: Det ska inte föraktas. jag känner stundtals att jag borde ha ägnat mer tid åt glosinlärningen på engelskan i skolan…

 5. Hej Lars, tack för din kommentar. Så sant att den självrörande kaffemuggen kanske inte har någon praktisk användning, men i vår värld överöses vi av prylar och tjänster som egentligen inte vi behöver eller som saknar en praktisk funktion. Stora multinationella företag har skapats av mer eller mindre onödiga prylar. But that´s life…so let us enjoy it the short time we are here.

 6. Desperado: marknadsekonomin bygger ju numera på skapande av behov än på dem klassiska kapitalismens grundpelare utbud och efterfrågan. Finns det självrörande kaffemuggar så kommer det att finnas köpare även.

 7. Lindblomste används som huskur mot olika andningsbesvär. Teet är rätt slemmigt men madeleiner är goda. Har bra recept om du är intresserad ;).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.