Grönt chaite och råttsvansar.

Tebutiken där jag handlar har tagit bort grön chai ur sitt sortiment! Död och förbannelse! Grön chai är en av de tesorter som jag dricker allra mest. När jag frågade den trevliga damen bakom disken om orsakerna till denna inskränkning i sortimentet förklarade hon att hennes chef, som driver en butik i samma kedja i Stockholm, fattat beslutet eftersom Stockholmarna inte köpte teet i fråga. 

När Uppsalabutikens personal protesterade och menade att i Uppsala köpte man visst grön chai hade det gjort detta för döva öron. Å andra sidan talar vi om en chef som beslutat att döpa om teblandningen ”Rabbits tale” till ”Suntrip” eftersom hon trodde att det förstnämnda betydde råttsvans…

Nåväl, fast det bär mig emot får jag söka mig till någon annan tebod för att få tag i mitt gröna chaite som vanan gjort nödvändigt.

4 kommentarer

  1. Jag har precis läst igenom Din kategori ”Mitt liv som krympling” och vill bara säga att jag beklagar det inträffade och att jag förstår att det måste kännas tungt. Jag läste en gång en skylt på en utställning om handikapp där det stod någon ungefär så här; ”Ändra miljön så försvinner inte skadan men handikappet”. (det var över 20 år sedan jag läste det så Du får ursäkta ev. felcitering) Utställningen handlade om att anpassa stadsmiljön för handikappade. För en musiker som använder sig av finmotorik kan jag inte komma på ett sätt att anpassa miljön, så jag förstår att sorgen måste vara tung. Jag hoppas dock på det bästa för Dig och att Din vänsterarm ska förbättras successivt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.