Störtas skall det gamla snart i gruset…

Noterar med sorg och beklämdhet att hög luftfuktighet och ett ogynnsamt förhållande till gudarna börjat få det ståtliga pepparkakstempel jag skrev om tidigare att börja krackelera. Väggarna bågnar, de rikt utsmyckade drakhuvudena lossnar och faller till marken, taken störtar in.

Dessvärre har jag ännu inte kommit över någon digitalkamera att föreviga mästerverket med, men jag har dokumenterat bygget med en vanlig kamera. Tvivlar dock på att bilderna kommer att hinna framkallas innan jul så att ni hade fått se skapelsen i hela dess prakt.

Numera är det en rätt sorglig syn som möter en i mitt kök, där det hukande hednatemplet återupplever asakultens slutliga fördrivande från det halsstarriga Uppland på 1000-talet. Jag har gett upp hoppet om att något kommer att återstå till julafton.

9 kommentarer

 1. Men det var synd… Sedan tänker jag: ”Du hade ju roligt när du byggde”…kanske är det nu på väg att bli Uppsala högar?

  Fast du har fortfarande tid att fixa ett nytt: gör en pepperkaksdeg avsedd för pepparkaketempel:)

 2. Tragiskt kära Du..tragiskt. Men deppa inte ! – det finns FÄRDIGA att köpa ! (Kanske inte med tinnar o torn, men iallafall…=)

  Trolda – utan pepparkakshus, men iallafall med hus!

 3. Du fixar väl cd på dina bilder? På resor fotar jag ibland med vanlig 50 kronors engångskamera och beställer cd samtidigt (kostar lika mycket), man behöver inte äga någon digitalkamera.

 4. Gör mera kristyr och limma ihop resten.
  3 dl florsocker
  ½ äggvita
  3 droppar ättika
  (karamellfärg/kakao)

  Husmorstips för nästa jul (vilket du säkert har glömt); ha ett ägg i degen, så blir huset hårdare. Kanske du använder färdig deg…?

 5. Trolda: Jag skulle aldrig nedlåta mig till att köpa ett färdigt pepparkakshus!

  Hannele: Det är dessvärre inte min kamera som bilderna har tagits med, så jag får vackert sitta ned och vänta till dess rättmätige ägare knäpper upp rullen och framkallar den.

  Det är nog ingen idé att klistra ihop de sorgliga resterna dessvärre.

 6. Trolda: Jag skulle aldrig nedlåta mig till att köpa ett färdigt pepparkakshus!

  Hannele: Det är dessvärre inte min kamera som bilderna har tagits med, så jag får vackert sitta ned och vänta till dess rättmätige ägare knäpper upp rullen och framkallar den.

  Det är nog ingen idé att klistra ihop de sorgliga resterna dessvärre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.