Dödens blommor

2020 präglades av sjukdom och död och var allt annat än muntert för de flest av oss.

Verner von Heidenstams dikt ”Dödens blommor” är kanske ett försök från en diktare som genom hela sitt författarskap brottades med frågor om döden, att avdramatisera allvaret kring livets slut. Döden framställs som en åldrande ungkarl, olyckligt förälskad i livets drottning. Människoliven som han skördar är endast blommor han plockar i sin fåfänga uppvaktning.

2020 var också ett år av inställda evenemang. Samtliga mina inbokade konserter under året bokades av på grund av pandemin. Att inte spela för publik är naturligtvis förödande för en trubadur.

Därför tänkte jag som kompensation, för er och för mig, under våren, lägga upp videoklipp med låtar från mina tidigare album, inspelade hemma i all enkelhet, i avskalade arrangemang med gitarr. Som en utdragen, coronasäkrad, konsert.

Dödens blommor finns på mitt album Renässans (2016) som finns att lyssna till på Spotify: