Skriver om musik och våld i Opulens

Diskussionen om att skilja verket från dess upphovsman missar målet. Våldets musik har alltid lockat. Jag skriver i Opulens om våld och musik.

Det våld som nu grasserar på svenska gator och torg har sitt eget soundtrack. Musiken och den kriminella livsstilen går inte att separera, vilket blev smärtsamt uppenbart när den 19-årige rapparen Einár sköts till döds i Hammarby Sjöstad.

Att försöka tysta och censurera de kriminellas musik skulle sannolikt bara göra den mer lockande för målgrupperna, dessutom är det sannolikt omöjligt att få bort något helt från internet. Musik som springer ur, och lockar nya ungdomar till, våldsamma miljöer är ingenting nytt. När sådan musik får miljontals lyssningar måste samhället förhålla sig till den, men det måste inte gilla den.

Läs artikeln här: https://www.opulens.se/opinion/kronikor/valdets-musik-kommer-alltid-att-locka/