Ungdomen visade sig inte vara som vuxenvärlden ville

Bilintresset ökar bland unga och Moderaterna största parti bland unga väljare. Miljöpartiet minst. Epadunkartister fyller konsertlokalerna medan den medialt omhuldade gangsterrappen inte efterfrågas av konsertpubliken.

“Generation Greta” visade sig vara en konstruktion bestående av lika delar medveten marknadsföring och önsketänkande hos den homogena bubbla som befolkar de stora redaktionerna. Dagens ungdom vill köra bil och skäms inte över att komma från landsbygden.

Jag skriver i Land Lantbruk om Epadunk som landsbygdsungdomens revansch:

Dagens unga är engagerade i miljöfrågor, men endast en försvinnande liten del omfattar klimatrörelsens och Miljöpartiets auktoritära ideal. Generation Z, som Gretagenerationen också kallats, är betydligt frihetligare än sina föregångare. Det bådar gott inför framtiden, inte minst på landsbygden.

Läs artikeln här: https://www.landlantbruk.se/epadunk-ar-landsbygdsungdomens-revansch

Foto: Konstantin CC BY-SA 3.0