Erik Vilhelm: Accessoarer för medvetna gentlemän

Det finns få saker som är lika tilltalande som företag som startas av nördar, allra helst om man råkar vara en nörd själv. Apples framgångssaga är ett ypperligt exempel på det estetiska nörderiets triumf. Supernörden Steve Jobs har vittnat om att en kurs i kalligrafi var den mest avgörande för hans vidare verksamheter. När det kommer till mode är frågan om nörderi, eller djupt och innerligt engagemang som man också skulle kunna kalla det, helt avgörande.

Därför är det glädjande att en sann herrmodenörd, tillika en av skribenterna på den eminenta stilbloggen The drones club, nu gått från ord till handling och startat ett eget företag för herraccessoarer. Erik Vilhelm, som det uppsalabaserade företaget heter, säljer prisvärda slipsar av hög kvalitet samt manschettknappar, skapade som en trogen återgivning av Gustav III:s silverriksdaler.

Än så länge finns endast ett fåtal produkter i sortimentet men de som finns är eleganta och tilltalande och bådar gott inför den fortsatta produktutvecklingen. Erik Vilhelm är helt klart en firma att hålla ögonen på.

20120713-112242.jpg

Manschettknappar och slips från Erik Vilhelm.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.