Skriver i Svensk Tidskrift om anonymitet på nätet

Med anledning av den senaste tidens händelser där Expressen med hjälp av artister hängt ut anonyma kommentatorer från nätforum i tidningen och det autonoma nätverket Ofog avanonymiserat försvarsbloggaren Wiseman skriver jag i Svensk Tidskrift ett principiellt försvar för rätten att vara anonym på nätet. Avanonymisering skall inte vara ett vapen för att tysta avvikande uppfattningar, och argument – hur usla och motbjudande de än må vara – bör mötas med argument, oavsett avsändare.

Jag passar även på att slå (tror jag) personligt rekord i rubriklängd:

Jag avskyr din anonymitet men är beredd att träda fram med namn för din rätt att behålla den!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.