Skriver om fotbollslyrik i Populär Poesi

I senaste numret av tidskriften Populär Poesi skriver jag om supportermusik och fotbollsrelaterad lyrik. Nu finns artikeln äntligen att läsa på nätet.

Att skriva typiska supportersånger, det vill säga sånger avsedda att hylla det egna laget alternativt att häckla motståndarna, är en delikat konst i sig. Få genrer är så fyllda av plumpheter och pekorala misslyckanden som just idrottssångerna. Ibland kan den bristande självdistansen fylla en funktion, ibland kan den uppfattas som charmig naivitet, men oftast blir det bara dåligt. Nyckeln till framgångsrikt författande av supportersånger heter i de allra flesta fall självdistans och humor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.