Skriver i Jönköpings-Posten om behovet av en ny bildningsrörelse

Inspirerad av ett antal seminarier under politikerveckan i Visby skriver jag i Jönköpings-Posten i dag om uppkomsten av en ny bildningsrörelse i Sverige och om det skriande behovet av en sådan. Den funktionalistiska utilitarismen har alltför länge präglat vår syn på utbildningens roll för samhället och för individen, vilket skapat ett land av stuprörstänkande och fackidioter, utan insikter om  helhetens beskaffenhet eller vad man sysslar med inom andra fackområden.

Det humanistiska bildningsidealet behövs mer än någonsin i en tid då tillgången på information inte motsvaras av förmågan att sovra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.