Som att ha kalsongerna utanpå byxorna.

Det har blivit trendigt med hängslen. Om detta finns inte så mycket att säga, mer än att det kommer att bli komiskt att se alla dem som tittade konstigt på en för att man bar hängslen tidigare gå runt i nämnda accessoar nu som om det vore den naturligaste sak i världen. Men så fungerar ju också efterföljarna i modesvängen de som nervöst införskaffar vadsomhelst bara det säljs i de rätta butikerna.

Det får dock finnas en gräns för knäppheten. Jag gick förbi MQ häromdagen och tittade på skyltningen och såg till min bestörtning en skyltdocka klädd i vita jeans, rutig skjorta, mörk cardigan och hängslen. Inget fel på kläderna i säg, de var snygga och stilrena. Saken var den att de hade satt hängslena UTANPÅ cardiganen. Hur dumt såg inte det ut?

För att vara riktigt säker på att alla ser hur trendriktig man är ska man alltså, mot all vett och sans, bära sin nya trendiga accessoar utanpå yttertröjorna. Resultatet blir minst sagt löjeväckande. Som att ha kalsongerna utanpå byxorna.

39 kommentarer

 1. Det kanske är nästa trend – kalsingarna utanpå byxorna – inte bara synliga längre.

  Antagligen är de finaste hängslena så dyra så man är tvungen att visa att man har rätt märke och det kan man ju inte se om de inte är synliga.

 2. Dom kanske är lite wrong-a på den ön ^^

  Asså, jag älskar hängslen, har gjort det i några år nu, men jag har liksom inte kroppen för att det ska se snyggt ut :/

 3. Sanna: Hängslen är ett komplicerat plagg. Det handlar om hur man bär upp dem. Jag misstänker dock att vi den närmaste tiden kommer att få se en hel del skräckexempel på hängselbärande.

  Multimamman: Jag kom just på att Fantomen har kalsongerna utanpå byxorna, så det kanske inte är så töntigt trots allt! =)

  Annica: jag har tidigare varit en stor anhängare av hängslen men har övergivit dem med åren. Men den här nya trenden kommer det nog att dröja ett tag innan jag tar dem på mig, men vi får väl se.

 4. Jag är inte nån anhängare av hängslen…..det påminner mig för mycket om när jag jobbade inom åldringsvården och varenda gubbe hade hängslen!

 5. Jag är inte nån anhängare av hängslen…..det påminner mig för mycket om när jag jobbade inom åldringsvården och varenda gubbe hade hängslen!

 6. Jag tyckte bra om gamlingarna men gillade inte hängslena…..de var bara till besvär vid toalettbesök…..som dom inte kunde klara själva!

 7. Hej
  Det där med kalsongerna utanpå byxorna kanske inte är så långt borta. Tänkte på det här med tjejers stringtrosor, översta kanten på dem kan man se lite då och då, det är en liten bit på väg eller hur. Hängslen är OK men vad ska man säga om de som även garderat sig med både hängslen och svångrem/livrem?

  Plastmappen visst är det en bra uppfinning.

 8. jag hade faktiskt hängslen i min ungdom, röda, vita och blå randiga med stjärnor på. (USA)
  tack för besöken på min blogg,

 9. och jag som går i införskaffningstankar! svarta får det bli. Men jag ska nog inte ha dom utanpå tjocktröjor… eller? 😉

 10. Hängslen och hängslen: vad är det för fel med gamla gubbar som bär hängslen? De kanske inte klarar av att ha skärp runt midjan eller har kanske inte en midja som bär skärp. Och byxorna ska sitta uppe.

  Alla blir vi gamla och mer eller mindre gaggiga en dag – en god insikt – så att man ej går omkring och visar förakt för gamla människor. Vare sig de befinner sig inom åldringsvården eller i hemmen.

  Min farfar och farmor blev båda över 90 år – båda lite lagom virriga, farfar bar hängslen. Men gud jag älskade den gamle kloke vackre mannen.

 11. Hängslen _är_ snyggt. Men det gäller att besitta kunskapen för att välja accessoarer. Utanpå en cardigan … jag vet inte, jag har inte sett det så jag kan inte uttala mig. Men hängslen och skärp är snuskigt fult – i nivå med midjeväska.

  Däremot så tror jag att Desperado har lite fel i stringtrosor över kanten på byxan. Låg midja är ett mode skilt från utanpå-över. Det finns ju ett hängigt mode för killar också, där halva häcken syns och byxorna glider ner stup i kvarten.

  Innerplagget utanpå har vi förresten sett tidigare i lyckade kombinationer: t-shirt och långärmat. Mycket snyggt när det används rätt.

  Något som är kräkframkallande fult är Crocs, de där nya träskoliknande sakerna med hål i som Foppa är ansikte för i Sverige. Jag antar att facket ”klädmärken med idrottsmäns namn” var fullt och han var tvungen att hitta något nytt.

  Hjälp. Det här blev en novell.

 12. Hängslen är asnajs, jag är ju helt såld på burlesquetrenden. Fram till april: hart när omöjligt att hitta i Sthlm förutom fräckhänglsen o.d., en månad senare: överallt, i alla färger. Nu hoppas jag att plastrongen slår hårt till hösten. Minns även Åsiktstorpeds nostalgi över ”tshirt över skjorta”. Ach, dessa ljuva grungetider!

 13. Åsa: Jag kan tänka mig att hängslen är ivägen om man ska hjälpa någon att gå på toaletten som inte klarar det själv. Men annars är hängslen ett helt ok plagg.

  Desperado: Både hänsglen och livremm (a la Gunnar Sträng) har jag faktiskt sett några gånger i levande livet – hur tänker folk?

  Cia: tack själv. Var dina hängslen alltså mönstrade som den amerikanska flaggan?

  Linda K: skaffa gärna hängslen (fast om du är en hängselmänniska så borde du redan ha gjort det) men ha dem för guds skull innanför ytterplaggen! =)

  Inkan:Har jag någonsin påstått att det skulle vara något fel att bära hängslen? Eller att det skulle vara något fel med äldre människor som bär hängslen? Läs om mitt inlägg och se om du kan hitta några sådana påståenden.

  Åsiktstorped-Micke: jag kan garantera dig att hängslen utanpå en cardigan är väl jämförbart med livremm coh hängslen. Jag tycker iofs också att hängmodet på killar är lika fult som tjejer som hissar upp stringtrosan till armhålorna men bär jeans med hysteriskt lågt skuren midja. Crocs är vedervärdigt fult.

  Pojkfröken: jag gillar också asseccoarerna i fråga, frågan är dock huruvida det är kul att se alla trendnissar springa runt med dem i ett halvår och därefter alla efterföljare i ytterligare ett och ett halvt år… Risken finns att de förlorar sin tjusning. (Fräckhängslen lät kul annars…)

  Malle: trenden verkar redan vara här. Hoppas dock att oskicket att ha hängslena utanpå tjocktröjan bara var ett snedsteg från personalens på MQ sida.

 14. Fast det är sant, har MQ någonsin lyckats? Du borde dokumenterat deras misslyckande i samband med att du skrev det här inlägget. Tänk, då skulle jag fått mig ett gott skratt!

  Apropå hängslen köpte vi ett par till min son när han var kring ett år. Vad som dock skall nämnas var det ENDAST för att jag är fåfäng inte för att hålla byxorna uppe! haha

 15. Alexandra: eftersom jag inte är någon fotograf så går jag inte ständigt runt emd kamera (vilket kanske är synd iofs) och jag är en konservativ motståndare till mobiltelefoner överlastade med onödig teknik, till exempel kameror. Du får helt enkelt föreställa dig eländet istället.

  Klart man ska klä upp sina barn efter stil och finess och inte bara praktiska hänsyn!

 16. ALLA yngre män på vilken badstrand eller badhus som helst (med badbyxorna sådär sådär nedkasade i knävecken så man undrar om gravitationslagen upphört att fungera). Kanske inte direkt något att röra upp sig över rent stilmässigt det måste vara väldigt opraktiskt… och kallt och blött efter ett bad.

 17. Mipp: Jag har faktiskt inte sett dte överhuvudtaget. Det låter oerhört opraktiskt (och fult). Då kanske man lika gärna kan återgå till de gamla röd- och vitrandiga herrbaddräkterna från förr?

 18. hmm…det är en intressant företeelse detta i bloggens värld att man aldrig nånsin får så många kommentarer som när man diskuterar kläder….

 19. Haha, låter sådär halvsnyggt och helt orimligt. Tvärt emot min pojkvän som började använda hängslen när det blev ”trendigt” men som alltid har tröja ÖVER så ingen har nånsin sett att han haft det (förutom jag som fått ta av tröjan… hehe). Snacka om att han e smyg-inne.

 20. Sofia: Jag har förvisso lite svårt för att man lägge rsig till med något (som tidigare skulle varit en främmande) bara för att det har blivit trendigt. Men ska man ändå göra på det viset kan man i alla fall göra det smakfullt, till exempel genom att bära hänsglena under yttertröjorna.

 21. Jag har inte sett hur MQ skyltar, hur deras hängslen ser ut, men RIKTIGA hängslen har läderstroppar som man fäster i knappar fastsydda på byxorna. Gärna randiga, hängslena alltså.
  Ja, visst är det märkligt hur bloggosfären reagerar – på kläder…

 22. ÖÖ, låter ju helsjukt. Jag är inte den som är den men hängslena utanför?

  Låter mer som ett knep för att försöka sticka ut lite än som ett moderiktigt kap.

 23. Helena von Hofsten: Jag tycker visserligen att hängslen med clips kan vara acceptabla också, beroende på vilka plagg man bär dem till: man syr inte gärna fast hängselknappar på jeansen. Bloggosfärens förkärlek för de ytligare ämnena (inget ont om dessa i sig förvisso) bekräftar bara hur fjärran den är från den djupsinniga, öppna och fria diskussion om mänsklighetens stora frågor som vissa av entusiasterna vill få den till att vara.

  Agaton: MQ och försök att sticka ut låter inte helt överensstämmande, MQ är ju, trots at de tid efter annan säljer en hel del schyssta kläder, inte direkt några stilbildare utan snarare servare av mainstreammodets huvudfåra, fast lite dyrare än HM och Carlings.

 24. Apropå konstiga kombinationer:

  Läste i Rodeo eller att det nu var att tuffaste en kille kunde ha på sig just nu tydligen var små kortbraxor (som slutar på låren) och vita grova långkallingar. Inget för den fege! Tror enbart att androgyna spinkiga 17åringar skulle passa i det.

  Annars minns man en klassiker från det preppiga delen av 80-talet: pikétröja med uppfälld krage, under rutig skjorta! Mycket snyggt.

 25. z: jag tror att Rodeoo får behålla sina grova vita långkalsonger för sig själva. Åtminstone jag känner mig inte ett dyft lockade av det. Pikétröja under skjorta låter besynnerligt, men det kanske funkar?

 26. Värsta varianten undertecknad skådat: hängslen som bara klämts dit men inte trätts upp på axlarna – och därmed blir helt meningslösa! Hänger bara kring låren som en extern blindtarm.
  För övrigt är hängslen och bälte samtidigt ett stort nej-nej. Tyder , om inte annat, på överdriven byxtapparskräck. Välj antingen det ena eller det andra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.