Ny skrift om villaboendets idéer

Allt du behöver veta om trädgårdsstäder, egnahemsrörelsen och villaägarrörelsen. Så är den då äntligen i mål, min skrift om villaboendets idéer, som jag skrivit på uppdrag av Villaägarnas riksförbund.

På drygt 120 sidor går jag igenom argumenten för och emot trädgårdsstäder, egnahemsrörelsens framväxt och villaägarrörelsens historia. Jag benar ut diskussionen om fastighetsbeskattning, sticker hål på myten om förtätning och gör upp med den modernistiska stadsplaneringens villfarelser.

Jag förklarar även varför trädgårdsstäder är bättre, inte bara för människor utan också för miljön. Avslutningsvis resonerar jag kring ideologiska argument för småhusboende och varför det är rimligt för såväl liberaler som konservativa och socialister att verka för ökade möjligheter för människor att bo i egna hus.

Jag vill tacka Håkan Larsson, Lena Södersten och Stefan Johansson på Villaägarnas intressepolitiska avdelning för gott samarbete, och alla de fantastiska medlemmar som lämnat värdefulla synpunkter och perspektiv.

Med detta mitt största, viktigaste och roligaste projekt för Villaägarna knyter jag ihop säcken och fortsätter med min egen verksamhet i eget bolag, som skribent, kommunikationsrådgivare och public affairskonsult.

Är du intresserad av ett exemplar av boken? Hör av dig till mig eller till Lena Södersten på Villaägarna.