Det kapade hållbarhetsbegreppet

Det ligger någonting ironiskt över att hållbarhet har blivit ett slagord som kommit att motivera radikala samhällsexperiment. Ofta har det rört sig om drastiska åtgärder som ganska snart visat sig vara allt annat än hållbara.
Jag skriver i Nya Wermlands Tidningen om hur hållbarhetsbegreppet vänts i sin motsats:

”Hållbarhetsbegreppet så som det används i dagens samhällsdebatt definierades i slutet av 1980-talet i FN-rapporten Vår gemensamma framtid: ”En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”.

Det skulle lika gärna kunna vara en konservativ programförklaring, och rimmar illa med Extinction Rebellions och andra samtida rörelsers krav på att kasta hela vårt ekonomiska och politiska system över ända.”

Läs artikeln här: https://www.nwt.se/2022/01/27/lars-anders-johansson-konservatism-ar-hallbarhet/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.